top of page

Pyörän vuokrakausi ja lunastaminen

 

Milloin vuokrakausi alkaa ja miten sen pituus määräytyy? 

Työsuhdepyörän vuokrakausi alkaa aina seuraavan kokonaisen kuukauden alusta, kun pyörän toimitustiedot (runkonumero ja toimituspäivämäärä) on ilmoitettu. Tämän vuoksi tietojen ilmoittaminen ajoissa on erittäin tärkeää. 

Vuokra-ajan pituus määräytyy pyörän ostohinnan perustella, eli mitä kalliimpi pyörä, sitä pitempi vuokra-aika. Pyörän kuukausivuokra sisältää ostohinnan lisäksi rahoitus- ja vakuutuskustannukset, minkä vuoksi pyörän vuokra-aika ei ole suoraan pyörän hankintahinta / 100. Rahoitus- ja vakuutuskustannukset ovat luonnollisesti sitä suuremmat, mitä suurempi pyörän ostohinta on. Näet pyörästä sinulle aiheutuvat kustannukset laskuristamme

Pyöräedusta saatava veroetu on sitä suurempi, mitä lähempänä pyörän kuukausivuokra on veroedun rajaa (100 €/kk). Optimoimme vuokrakauden pituudet aina lähtökohtaisesti niin, että pyöräedusta saatava veroetu on mahdollisimman suuri. Voit kuitenkin valita myös eri pituisen vuokrakauden, jos haluat. Tässä tapauksessa olethan yhteydessä Etufillarin asiakaspalveluun. 

 

Mitä pyörälleni tapahtuu, jos vaihdan työpaikkaa tai työsuhteeni päättyy kesken vuokrakauden? 

Työsuhteen päättymisen menettelytapa määritellään yrityksesi polkupyöräetupolitiikassa. Eläköitymis- ja irtisanoutumistapauksissa työntekijällä on velvollisuus lunastaa pyörä itselleen. Työsuhteen päättyessä pyörä voidaan esimerkiksi siirtää uuden työnantajan toi toisen palvelumme käyttäjän nimiin. Olethan välittömästi yhteydessä Etufillarin asiakaspalveluun, jos tiedät työsuhteesi päättyvän pian. 

Menettelytavat työsuhteen päättyessä ovat lähtökohtaisesti: 

  • Pyörän lunastus 

  • Pyörän siirto uuden työantajan nimiin 

  • Pyörän siirto työkaverille 

  • Pyörän välitys eteenpäin toiselle työntekijälle Etufillarin välityspalvelun kautta 

Huomaathan, että työnantajakohtainen ohjeistus löytyy vain omasta polkupyöräetupolitiikastasi. 

 

Mitä pyörälleni tapahtuu, jos palkansaantini keskeytyy? 

Luontoisetu pysyy normaalisti voimassa vapaiden ja poissaolojen ajan siltä ajalta, kun saa palkkaa. Palkansaanti voi keskeytyä työsuhteen aikana esimerkiksi vuorotteluvapaan, hoitovapaan, opintovapaan tai lomautuksen takia. Jos keskeytys on 6 kuukautta tai alle, työntekijä voi maksaa pyörän kuukausivuokran työnantajalle, jolloin etu jatkuu normaalisti. Kuukausivuokra voidaan myös pidättää viimeisestä palkasta ennen poissaoloa. 

 Mikäli poissaolosta tulee alkuperäistä arvioita pidempi, niin ylimenevältä ajan osalta pidätys voidaan tehdä paluun jälkeisestä ensimmäisestä palkasta.  Jos palkanmaksu keskeytyy yli kuuden kuukauden ajaksi, työntekijä voi päättää vuokrakauden. Halutessaan työntekijä voi sopia työnantajan kanssa kuukausivuokran maksamisesta työnantajalle.  

 

Voinko lunastaa pyöräni vuokrakauden jälkeen? 

Kyllä voit! Työntekijällä on oikeus lunastaa pyörä vuokrakauden jälkeen maksamalla loppulunastusmaksun, jonka suoritus toteutetaan pidentämällä vuokrakautta yhdellä ylimääräisellä kuukaudella, jolloin myös lunastusmaksusta saa veroedun. Tämän jälkeen pyörä siirtyy työntekijän omaisuudeksi.  Huomaathan, että voit tehdä valinnan lunastuksesta myBIKE-palvelussa

 

Voinko palauttaa työsuhdepyöräni?  

Pyörän voi halutessaan palauttaa vuokrakauden jälkeen omalla kustannuksella Etufillarin toimistolle Espooseen. Pyörää ei voi palauttaa kesken vuokrakauden, mutta se voidaan siirtää toiselle käyttäjälle. Olethan yhteydessä Etufillarin asiakaspalveluun, jos haluat palauttaa työsuhdepyöräsi toimistollemme vuokrakauden jälkeen. 

 

Voinko lähteä työsuhdepyöräni kanssa ulkomaille? 

Tämä riippuu tilanteesta, joten otathan hyvissä ajoin yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta voimme selvitellä asian puolestanne. Löydät asiakaspalvelumme yhteystiedot täältä

 

Voinko huollattaa pyörääni? 

Kyllä, pyörä huollattaminen onnistuu sekä osana pyöräetua että omalla kustannuksella. Jos haluat sisällyttää huollot pyöräetuun, ne tulee ilmoittaa mahdollisimman pian, mutta kuitenkin viikon sisällä pyörätilauksesta. Pyörän omakustanteiselle huollattamiselle ei ole vaatimuksia tai rajoitteita. 

bottom of page