top of page

Pyörän vakuutus ja reklamoinnit

Onko pyörälläni vakuutus? 

Kyllä on! Vakuutamme kaikki työsuhdepyörämme ja vakuutus sisältyy automaattisesti pyöräsi kuukausivuokraan. Vakuutus korvaa varkaus- ja vahinkotapaukset ja vakuutuksessa on 186 euron omavastuu. Vakuutuksemme ei sisällä vaatimuksia pyörän lukoista tai pyörän huollattamisesta. 

 

Mitä teen, jos pyöräni varastetaan? 

Jos pyöräsi varastetaan, otathan välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostilla tai puhelimitse. Asiakaspalvelun yhteystiedot löytyvät täältä

 

Mistä pyörän runkonumero löytyy ja mihin sitä tarvitaan? 

Runkonumeron sijainti riippuu pyörän merkistä. Runkonumeroa tarvitaan, jos pyöräsi varastetaan tai pyörässä ilmenee takuun alaisia ongelmia. Runkonumerotieto pysyy tallessa myBIKE-palvelussa.  

Useimmissa pyörissä runkonumero on kaiverrettu pyörän keskiön alle tai polkimien väliin, ja löydät numeron helpoiten kääntämällä pyörän ylösalaisin. Keskiö on rungon osa, johon pyörän polkimet on kiinnitetty. Se sijaitsee alaputken, satulaputken ja takahaarukan yhtymäkohdassa. 

 

Runkonumero voi löytyä myös takahaarukan alaputkesta, satulaputkesta, tai vaakaputkessa. Jos pyörässäsi on QR-koodi (esim. Canyon) runkonumero löytyy todennäköisesti sen yhteydestä. 

Jos runkonumero ei tunnu löytyvän, ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme.  

 

Kun olet vastaanottanut työsuhdepyöräsi, sinun tulee ilmoittaa pyörä toimitetuksi syöttämällä pyörän runkonumero ja toimituspäivämäärä myBIKE-palveluun

 

Voinko hyödyntää kotivakuutusta työsuhdepyörässäni? 

Pyörä on vuokrakauden ajan rahoitusyhtiön omaisuutta, joten pyörä ei lähtökohtaisesti ole kotivakuutuksen piirissä. Kotivakuutus kattaa yleensä vain oman omaisuutesi, eikä todennäköisesti koske työsuhdepyörää. Suosittelemme varmistamaan asian omasta vakuutusyhtiöstä. 

 

Miten toimin reklamaatiotilanteessa? 

Mikäli havaitset pyörässäsi tai sen lisävarusteissa jotain vikaa, olethan välittömästi yhteydessä Etufillarin asiakaspalveluun. Pyörää ei saa viedä korjaukseen tai hankkia siihen varaosia, ilman Etufillarin lupaa. Useimmissa tapauksissa pyöräliikkeen kanssa tulee sopia siitä, miten pyörä korjautetaan, jotta pyöräliike suostuu hyvittämään korjauksesta aiheutuneet kustannukset. Saat Etufillarin asiakaspalvelusta ohjeet reklamaation tekemiseen. 

 

Voinko vaihtaa tai palauttaa pyöräni? Voinko palauttaa pyörän heti sen saavuttua? 

Tämä on pyöräliikkeen päätettävissä. Yritysten välisessä kaupassa ei ole voimassa kuluttajansuojalain mukaista 14 päivän vaihto- ja palautusokeutta. Jos pyöräliike kuitenkin tarjoaa pyörälle vaihto- tai palautusoikeuden, pyörän vaihtaminen ja palauttaminen on meidän puolestamme mahdollista. Vaihto, palautus ja kaikki siihen liittyvät asiat ovat pyöräliikkeen ja työntekijän välisiä asioita, eikä Etufillari ota näihin asioihin osuutta. Jos vaihdosta tai palautuksesta aiheutuu mitään kustannuksia, nämä kuuluvat käyttäjän itsensä maksettaviksi. 

Suosittelemme tiedustelemaan vaihtomahdollisuutta pyöräliikkeestä etukäteen siltä varalta, jos esimerkiksi pyörän runkokoko olisi väärä. Lähtökohtaisesti monet pyöräliikkeet ovat joustavia vaihto- ja palautustapauksissa. 

 

Vakuutus maksimihintaa kalliimpaan pyörään? 

Syyskuusta 2022 lähtien vakuutus kattaa koko pyörän ostohinnan, vaikka ostohinta ylittäisi pyörän maksimihinnan. Vakuutus kattaa siis koko pyörän hinnan, vaikka työntekijä olisi maksanut jonkin osuuden pyörän hinnasta itse.  

Tämän edellytyksenä kuitenkin on, että Etufillari saa pyöräliikkeeltä tai työntekijältä tiedon kokonaissummasta, eli summasta, joka sisältää sekä maksimihinnan että työntekijän itse maksaman osuuden, jotta tiedämme kokonaissumman, jonka vakuutus otetaan. Jos tietoa ei toimiteta Etufillarille, vakuutus kattaa pyörän arvon maksimihintaan saakka.  

bottom of page