top of page

Pyörän hankkiminen

Milloin saan hankkia työsuhdepyörän? 

Voit hankkia työsuhdepyörän, kun olet saanut tunnukset myBIKE-palveluun.

Pyörää ei saa lähteä hankkimaan omatoimisesti ennen tätä, koska emme voi antaa pyöräliikkeille laskutuslupaa tilauksestasi, jos tietojasi ei löydy järjestelmästämme.  

Voit tietenkin etsiä mieluisia pyöriä netistä ja pyöräliikkeistä, vaikka sinulla ei olisi vielä tunnuksia palveluumme. Mitään hankintoja tai ostopäätöksiä ei saa kuitenkaan tehdä vielä tässä vaiheessa . 

Miten hankin työsuhdepyörän? 

Työsuhdepyörän hankinta on Etufillarin kautta helppoa ja nopeaa. Alla on esitetty vaihe vaiheelta, miten pyörän hankinta tapahtuu, jos työnantajasi on jo asiakkaamme.  

 

1. Ilmoittaudu, rekisteröidy ja hyväksy polkupyöräetupolitiikka 

Ilmoittaudu työpaikkasi ilmoittautumislomakkeella pyöräetuun. Saat lomakkeen työpaikkasi sisäisestä intrasta, esihenkilöltäsi tai työpaikkasi HR-osastolta. Kun olet ilmoittautunut, työnantajasi käy hyväksymässä ilmoittautumisesi ja saat sähköpostiisi kutsuviestin myBIKE-palveluun

 

Jos työpaikallasi ei ole käytössä ilmoittautumislomaketta, voit olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme ja varmistamme työnantajaltasi, että olet oikeutettu pyöräetuun. 

Kutsuviestin liitteenä saat työnantajasi pyöräetupolitiikan, jossa kerrotaan tarkasti pyöräedun käytön edellytykset ja ehdot. Pääset rekisteröitymään myBIKE-palveluun kutsuviestin linkin kautta ja rekisteröityminen toimii samalla pyöräetupolitiikan allekirjoituksena. 

 

2. Valitse sopiva pyöräpaketti 

Näet pyöräpakettisi maksimihinnan  myBIKE-palvelusta, mutta voit myös hankkia maksimihintaa kalliimman pyörän. Tässä tapauksessa sinun tulee maksaa maksimihinnan ylittävä osuus Etufillarille tai suoraan pyöräliikkeelle. Jos Etufillari maksaa koko summan, ylittävä osuus laskutetaan sinulta jälkikäteen sähköpostin kautta lähetettävällä laskulla. 

 

3. Pyörän tilaaminen 

Pyörän voi tilata käytännössä mistä tahansa pyöräliikkeestä tai verkkokaupasta joko Suomesta tai muualta EU-alueelta. Pyörän tilaaminen tapahtuu joko suoraan pyöräliikkeestä tai myBIKE-palvelun kautta. Ohjeet pyörän tilaamiseen löydät myBIKE-palvelusta.  

 

4. Pyörän vastaanottaminen ja ottaminen käyttöön 

Jos pyöräsi toimitetaan kotiinkuljetuksella, suosittelemme, että tarkistat pakettisi kuljetusvaurioiden varalta toimituksen yhteydessä ja dokumentoit ne tarvittaessa. Jos pyörä on vaurioitunut toimituksessa, olethan viipymättä yhteydessä Etufillarin asiakaspalveluun. 

 

Kun olet vastaanottanut pyöräsi, sinun tulee välittömästi ilmoittaa pyöräsi runkonumero ja toimituspäivämäärä myBIKE-palvelun kohdassa “Pyörän toimitustiedot”. Kun toimitustiedot on täytetty, pyörän vakuutus astuu voimaan ja pyöräetu käynnistetään. Tällöin voit ottaa pyöräsi käyttöön. 

 

Mistä työsuhdepyörän voi hankkia? 

Voit hankkia työsuhdepyöräsi mistä tahansa pyöräliikkeestä Suomesta tai muualta EU-alueelta.

Miten tilaan pyörän verkkokaupasta?  

Useimpien kotimaisten verkkokauppojen tapauksessa tilaus onnistuu noudattamalla myBIKE-palvelusta löytyviä kotimaisten pyöräliikkeiden tilausohjeita. 

Ulkomaisten verkkokauppojen tapauksessa meidän tulee tehdä tilaus sinun puolestasi. Saat kuitenkin ohjeet tilaamiseen ulkomaisten pyöräliikkeiden tilausohjeesta.

Voinko hankkia työsuhdepyöräksi käytetyn pyörän? 

Käytetyn pyörän voi hankkia työsuhdepyöräksi, kunhan hankinta tehdään yritykseltä eikä yksityishenkilöltä. Yksityishenkilöiden tapauksessa verottajan hyväksymän tositteen saaminen Etufillarille on erittäin vaikeaa. Jos hankitte käytetyn pyörän, teidän tulee merkitä myBIKEn lisähuomautuskenttään pyörän vuosimalli. 

 

Voinko käyttää nykyistä pyörääni edun saamiseen? 

Valitettavasti et voi käyttää nykyistä pyörääsi edun saamiseen, koska kyse on luontoisedusta. Verotuksessa luontoisedulla tarkoitetaan työnantajan muuna kuin rahana työstä suorittamaa vastiketta palkansaajalle. Luontoisetu on toisin sanoen työnantajan järjestämä ja kustantama hyödyke (tavara tai palvelu), jonka työnantaja luovuttaa palkansaajan käyttöön. Luontaisedussa palkansaaja saa vain käyttöoikeuden hyödykkeeseen. Sen sijaan hyödykkeen omistusoikeus ei siirry palkansaajalle. Käyttöoikeus hyödykkeeseen lakkaa viimeistään työsuhteen päättyessä. 


Hyödykkeen on oltava työnantajan omistama tai hallitsema. Palkansaajan itse hankkimat hyödykkeet, joiden kustannukset työnantaja korvaa palkansaajalle tai maksaa suoraan hyödykkeen luovuttajalle, eivät ole verotuksessa tarkoitettua luontoisetua. 

 

 

Mitä lisävarusteita voin sisällyttää pyöräpakettiini? 

Pyöräpakettiin voi sisällyttää vain Verohallinnon hyväksymiä lisävarusteita. Jos haluat hankkia muita kuin Verohallinnon hyväksymiä varusteita, sinun tulee maksaa varusteet itse.

 

Polkupyöräetuun luetaan pyörään kiinteästi kuuluvat varusteet. Kiinteästi pyörään kuluvilla varusteilla tarkoitetaan polkupyörän perusvarusteita. Tällaisia ovat pyöräilykypärä, valot, lukitus, nastarenkaat, lokasuojat, tavarateline ja soittokello. Varusteet otetaan huomioon polkupyöräedun arvoa laskettaessa lisäämällä varusteiden arvo hankintahintaan. 

Polkupyöräetuun ei lasketa muita kuin edellä mainittuja pyörään kiinteästi kuuluvia perusvarusteita. Esimerkiksi matka-, nopeus- ja tehomittari, juomapullo ja -teline, pyöräilykengät ja -vaatteet, sivulaukut, pumppu, peräkärry ja lastenistuin eivät ole pyörään kiinteästi kuuluvia varusteita. Näistä muodostuu erillinen etu, joka arvostetaan käypään arvoon. 

Lähde: Verohallinto: Luontoisedut verotuksessa 

 

Onko lukon hankinnan suhteen vaatimuksia? 

Pyöräsi lukkovaatimus on organisaatiokohtainen. Tarkista lukkovaatimukset polkupyöräpolitiikasta.

bottom of page